Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

Wie zijn wij ?

Het oorspronkelijke doel van UniversCine

UniversCine Belgium is een initiatief van onafhankelijke Belgische producenten en distributeurs, ontstaan in 2008 samen met zijn partner UniversCine France. We willen een alternatieve kijk op cinema bieden door zowel de betere film te verspreiden als te ondersteunen.

De catalogus

Op UniversCine vind je de meest essentiÎle, hedendaagse films terug op elk moment van de dag. Sommigen zijn reeds klassiekers, anderen bleven vaak onverdiend onder de radar of te kort in distributie. Wij bieden je graag de kans deze films opnieuw te ontdekken op UniversCine.

Achter de schermen

UniversCine is de plek bij uitstek om bekende en minder bekende artiesten te ontdekken. Via welbepaalde thema's, specials of artikels zetten we belangrijke personen uit de cinema in de kijker. Ook blijf je op de hoogte van de belangrijkste festivals met telkens onze eigen collectie van geselecteerde films of prijswinnaars.

Films aanraden

UniversCine gaat verder dan louter films kijken. Deel ook je lievelingsfilms via sociale netwerken, maak je eigen whishlist, beoordeel je bekeken films met sterren, geef ons je mening en onthoud films die je nog wil bekijken in je wishlist.

Als je je film opstartte op computer of televisie, kun je nu ook zonder probleem verder kijken op tablet of smartphone. Je kan nu altijd en overal genieten van onze films, op de meest gekke plekken !