Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

Gebruiksaanwijzing dicht

 • Een film huren

 • 1 Kies uw film en voeg deze toe aan je mandje

  Op elke film fiche, vindt u de knop ‘huren’. Volgens de beschikbaarheid, zal er een volgend keuzemenu openen waar je de kwaliteit kan kiezen. Selecteer SD (standard definition tot 480p) of HD (High definition tot 720p) en kies een taalopties. Van zodra uw keuze geregistreerd is, wordt de film automatisch toegevoegd aan uw mandje.

 • 2 Valideer uw mandje

  Eénmaal aangekomen in uw mandje, vindt u alle producten opgesomd met het totaalbedrag van uw bestelling.

  Heb je een promocode? Voer deze code in de voorziene zone en valideer door op ‘OK’ te drukken. Het bedrag wordt automatisch herrekend.

  Promocodes zijn niet cumuleerbaar met andere promoties die lopen op de website.

  Om een film te verwijderen uit je mandje, klik op het kruis rechts naast de film.

  Valideer je mandje, door te klikken op “Doorgaan met mijn bestelling”.

 • 3 Log in met je account of registreer je als nieuwe gebruiker

  Log in op je UniversCine account met je e-mailadres en je wachtwoord.

  Heb je nog geen account aangemaakt? Registreer je dan als nieuwe gebruiker via de knop “Registreer je hier”

 • 4 Betaal je bestelling

  Selecteer een betaalmethode:

  • Via bankkaart of PayPal: Vul je gegevens in en doorloop de stappen die verbonden zijn aan je specifieke kaart. Zowel kredietkaarten als Bancontact worden ondersteund.

  • Via een CinePass: Indien je geen CinePass hebt, kan u deze direct aankopen op deze pagina. Je product zal gelijktijdig met de CinePass worden verrekend.

  Indien u per kaart betaalt, zal deze transactie zich voltooien in een beveiligde omgeving van onze partner Paybox. Voor Bancontact zal je worden doorverwezen naar de website van je bank, waar je de betaling kan bevestigen. Tenslotte wordt nogmaals je wachtwoord gevraagd om je aankoop te bevestigen.

 • 5 Start de vertoning van de film

  Eénmaal de film gehuurd krijg je 30 dagen om de film te starten. Vanaf het moment dat u de film de eerste maal start, blijft de film 48h beschikbaar. Tijdens deze 48 uur heeft u de vrijheid om hem meersmaal te starten, stoppen of opnieuw bekijken. Na de periode van 48h verdwijnt deze film automatisch.

  Is het kinderslot geactiveerd? In dat geval, moet je nu de code nu ingeven. Ben je ze vergeten? Ga dan naar je profiel pagina (bovenaan links) waar je deze kan herinitialiseren.

  Er zijn twee manieren om deze film te bekijken:

  • Via streaming. De film wordt afgespeeld terwijl de gegevens worden binnen gehaald. Je hoeft dus niet te wachten. Dankzij de technologie ‘smooth streaming’ wordt de kwaliteit aangepast aan uw internetdebiet. Je hoeft voor deze methode dus niets te downloaden en je kan het doen op elk device: Smartphone, Tablet, PC, MAC… Let wet, je moet steeds verbonden zijn met internet, om via deze methode de film te bekijken.

  • Via de UniversCine player. Dit is een applicatie die je moet downloaden. Wanneer je voor de eerste maal op “Start de video player” wordt er een applicatie gedownload op je computer. Dit is nog niet mogelijk voor Smartphones en Tablets, op deze toestellen kan je deze optie nog niet kiezen. De Universcine Player laat toe om films te downloaden zodat je deze kan bekijken zonder internet connectie. Indien je gehaast bent om de film te bekijken hoef je zelfs niet te wachten op de volledige download van de film. Wil je graag een film bekijken via download, ga naar je player en klik op het pijltje naar beneden naast deze titel. Soms kan het nodig zijn om een andere webbrowsers ter proberen, je cache te ledigen of om je PC te herstarten na de installatie.

  n
 • Koop een film

 • 1 Kies uw film en voeg deze toe aan je mandje

  Op elke film fiche, vindt u de knop ‘huren’. Volgens de beschikbaarheid, zal er een volgend keuzemenu openen waar je de kwaliteit kan kiezen. Selecteer SD (standard definition tot 480p) of HD (High definition tot 720p) en kies een taalopties. Eénmaal uw keuze geregistreerd werd, wordt de film automatisch toegevoegd aan je mandje.

 • 2 Valideer je mandje

  Eénmaal aangekomen in je mandje, vindt u alle producten opgesomd met het totaalbedrag van uw bestelling.

  Voor een film te verwijderen uit je mandje, klik op het kruis rechts naast de film.

  Valideer je mandje, door te klikken op “Doorgaan met mijn bestelling”.

 • 3 Log in met je account of registreer je als nieuwe gebruiker

  Log in op je UniversCine account met je e-mailadres en je wachtwoord.

  Heb je nog geen account aangemaakt? Registreer je dan als nieuwe gebruiker via de knop “Registreer je hier”. Vervolledig je gegevens.

 • 4 Betaal je bestelling

  De aankoop van een film kan u opteren voor een betaling via een bankkaart of PayPal. Een CinePass kan je hier niet voor gebruiken. Indien u per kaart betaalt, zal deze transactie zich voltooien in een beveiligde omgeving van onze partner Paybox. Voor Bancontact zal je worden doorverwezen naar de website van uw bank, waar je de betaling kan bevestigen. Tenslotte wordt nogmaals je wachtwoord gevraagd om je aankoop te bevestigen.

 • 5 Start de vertoning van de film

  Eénmaal de film gehuurd krijg je 30 dagen om de film te starten. Vanaf het moment dat u de film de eerste maal start, blijft de film 48h beschikbaar. Tijdens deze 48 uur heeft u de vrijheid om hem meermaal te starten, stoppen of opnieuw bekijken. Na de periode van 48h verdwijnt deze film automatisch.

  Heb je het kinderslot geactiveerd? In dat geval, moet je nu de code nu ingeven. Ben je de code vergeten? Ga dan naar je profiel pagina (bovenaan links) waar je deze kan herinitialiseren.

  Er zijn twee manieren om deze film te bekijken :

  • Via streaming. De film wordt afgespeeld terwijl de gegevens worden binnen gehaald. Je hoeft dus niet te wachten. Dankzij de technologie ‘smooth streaming’ wordt de kwaliteit aangepast aan uw debiet. Je hoeft voor deze methode dus ook niets te downloaden en je kan het doen op elk device: Smartphone, Tablet, PC, MAC,… Let wet, je moet steeds verbonden zijn met internet, om via deze wijze de film te bekijken.

  • Via de UniversCine player. Dit is een applicatie die je moet downloaden. Wanneer je voor de eerste maal op “Start de video player” wordt er een applicatie gedownload op je computer. Dit is nog niet mogelijk voor Smartphones en Tablets, op deze devices kan je deze optie nog niet kiezen. De Universcine Player laat toe om films te downloaden zodat je deze kan bekijken zonder internet connectie. Indien je gehaast bent om de film te bekijken hoef je zelfs niet te wachten op de volledige download van de film. Wil je graag een film bekijken via download, ga naar je player en klik op het pijltje naar beneden naast deze titel. Soms kan het nodig zijn om een andere webbrowsers ter proberen, je cache te ledigen of om je PC te herstarten na de installatie.

  U heeft de mogelijkheid om de film te bekijken op maximum 5 verschillende schermen. In het geval dat uw de film verliest, kan u deze opnieuw downloaden volgens hetzelfde principe als voorheen.

 • Configuration de votre terminal

 • Om toegang te krijgen tot de dienst, moet je als gebruiker een PC gebruiken met Windows 7, een Mac met OSX 10.7, een tablet of smartphone met IOS 7.0 of Android 4.3, of andere hogere versies van deze besturingssystemen.

  Het is niet mogelijk voor technische redenen films te bekijken die beveiligd zijn met een DRM via een Linux besturingssysteem. Dit is zowel het geval voor de streamingmethode als via de UniversCine Player software.

  De navigatie op de website van UniversCine vereist een webbrowser die compatibel is met de moderne webstandaarden (HTML5/CSS3): De site is met name niet compatibel met volgende browsers:

  • Internet Explorer 10 op PC

  • Firefox 28 op PC en Mac

  • Chrome 35 op PC en Mac

  • Safari 6 op Mac

  Het is wel mogelijk om te navigeren op de website van UniversCine met latere versies.

  Voor de vertoning van de films via de streaming methode is er een Flash plugin vereist. Als u deze nog niet hebt geïnstalleerd, kunt u deze downloaden via deze. link.

  Het bekijken va gedownloade films is alleen mogelijk via de UniversCine player. U kunt deze applicatie downloaden nadat u een film hebt gehuurd of gekocht. Let op dat u de administrator rechten heeft voor het installeren van software.

  Let op, eens je de Vlaamse UniversCine player hebt gedownload, kan je de franse player niet meer downloaden. Denk er dus goed over na welke taal je verkiest.

  De films casten via een ChromeCast of Apple TV werkt via de streamingmethode. Er kan echter een kwaliteitsverlies of het verlies van de ondertitels. De player is nog niet uitgerust voor het casten van de film.

 • De CinePass

 • De CinePass is een prépayed kaart, die recht geeft op het huren van films aan een gereduceerd tarief. U hoeft dus niet voor elke film je betaalmiddelen boven te halen en je bespaart ook nog eens op. Je kan tot 50% goedkoper je film huren. Deze kaart kan je aanschaffen net voor je een film huurt. Indien je meer informatie wenst over de verschillende passen, kan je door klikken naar de CinePass-pagina. CinePass-pagina.

  Met de CinePass kan je jammer genoeg geen films kopen.