Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

BELGISCHE CULT & CLASSICS

Soms verguisd, soms vergane glorie maar desalniettemin films van eigen bodem met een ware cultstatus. Een vleugje provocatie, een snufje geweld en seks. Je vindt ze hier terug !

MALPERTUIS van Harry Kümel

Belgische psychologische horrorfilm van Harry Kümel mét de enige echte Orson Welles. Bevreemdende, surrealistische filmparel.

THE AFTERMAN van Rob Van Eyck

Dé post-apocalyptische cultfilm van Zichemse cultregisseur Rob Van Eyck. Obscuur, wansmakelijk, zonder dialoog, zonder budget. Kortom, een meesterwerk !

DE AARDWOLF van Rob Van Eyck

Ongewild komisch drama over een zakenman in crisis (Kurt Van Eeghem) die een reeks gewelddaden pleegt. Oorspronkelijk verboden vanwege de Nazi-symboliek.

CASH ? CASH ! van Paul Collet - Pierre Drouot

Trash komedie van Collet-Drouot met voor die tijd choquerende, expliciete seks- en geweldscènes.

PRINCESS van Herman Wuyts

Bizarre cultfilm met hilarisch slechte acteerprestaties van Herman Van Veen en stoere vrouwen met geweren. Eerste en laatste film van Herman Wuyts.

BLUE BELGIUM van Rob Van Eyck

Zichemse cultcineast creëert een schandaal met een film over Dutroux in gevoelige tijden. Mét Saartje Vandendriessche in haar beste Antwerps-Engels. Een must voor de cult liefhebbers !

ZAMAN van Patrick Le Bon

‘Zaman’ (1983) was de allereerste echte Vlaamse politiefilm en meteen een schot in de roos. Erik Van Looy is een devote fan van deze film met Marc Janssen en Herbert Flack.

BRUSSELS BY NIGHT van Marc Didden

De allereerste stadsfilm die zich afspeelt in het Brusselse nachtleven van de jaren ‘80. Eén van de donkerste Belgische films ooit, met een geniale soundtrack van Raymond Van het Groenewoud.

HET BEEST van Paul Collet

Cultregisseur Paul Collet gaat in zee met Nederlands TV-vedette Willem Ruis. Het zou Ruis zijn enige filmrol worden. Geflopt in de cinemazalen maar met een hoge amusementsfactor.

DOOD VAN EEN NON van Paul Collet - Pierre Drouot

Verfilming van een katholieke bestseller over een verlamde jonge vrouw die belooft non te worden als ze de liefde mag ontdekken. Een voor de tijdsgeest gewaagde mix van religie en seks.