Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

Top 10 van 2018

Eén keer per jaar laat de redactie in zijn kaarten kijken en delen we onze favorieten. Het resultaat: de top 10 van 2018!

 

1. Stalker (gerestaureerd)

Stalker vertelt het verhaal van een schrijver en een wetenschapper die onder leiding van de gids Stalker een Verboden Zone betreden.

2. Dogman

Marcello, een hondenverzorger, raakt betrokken in een gewelddadige situatie door Simoncino die pas uit de gevangenis komt en de hele buurt terroriseert. Marcello wilt wraak nemen... 

3. Girl

Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. 

4. Ni juge, ni soumise

Ni juge, ni soumise toont het portret van Brusselse onderzoeksrechter Anne Gruwez. Deze film registreert zonder interviews, commentaar of toegevoegde muziek wat er in haar kantoor en daarbuiten gebeurt. 

5. Beauty and the Dogs

Wanneer de jonge Tunesische Mariam een studentenfeest verlaat, begint een lange nacht waarin ze zal moeten vechten voor haar rechten in een corrupt systeem. 

6. Under the Tree

Een IJslandse komedie over een uit de hand lopende burenruzie, inclusief kettingzaag. 

7. Rosie & Moussa

Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. 

8. Sicario: Day of the Soldado

De drugsoorlog aan de grens tussen de VS en Mexico is geëscaleerd. Om de oorlog te bestrijden, werkt CIA-agent Matt Graver opnieuw samen met de infiltrant Alejandro Gillick. 

9. In the Fade

Wanneer haar Turks-Koerdische man Nuri en haar zoon omkomen bij een bomexplosie, is Katja er van overtuigd dat extremisten verantwoordelijk zijn. Na een periode van rouw zoekt Katja wraak. 

10. Mon Ket

Dany Versavel heeft problemen met zijn zoon Sullivan, die op 15-jarige leeftijd geen vader meer wil die de stoere held uithangt achter de tralies.

 

Wat vond jij de beste film van 2018? Laat het ons zeker weten!