Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

SPECIAL | Johan Leysen

Johan Leysen is een Belgische acteur met een lange staat van dienst. Zijn bekendste werken zijn 'Felice... Felice...', 'The American' waarin hij schittert langs George Clooney, 'Trahir' waarvoor hij de prijs als Beste Acteur op het Internationaal filmfestival van Montreal voor kreeg en 'Jeune & Jolie' van François Ozon.

Johan Leysen, geboren te Hasselt in 1950, is een Belgische acteur met een lange staat van dienst. Hij kreeg zijn opleiding aan het Hoger Instituut voor Dramatische Kunst in Antwerpen in de Studio Herman Teirlinck. Johan Leysen is niet alleen te zien in films maar ook op de planken, hij speelt graag mee in toneelvoorstellingen en is internationaal een gerenommeerd persoon als toneelspeler. 

Johan Leysen heeft meegespeeld in een hele rits films, hij begon zijn carrière op het scherm als Rubens in 'Rubens, schilder en diplomaat'. Hij bouwde zijn carrière als acteur in films en series steeds verder uit en combineerde dit met toneelspelen, zo speelde hij mee in 'In Alle Stilte', 'Le Lit', 'Sailors don't cry', de voor de Oscars genomineerde film 'Daens' en 'Elève libre'. En niet te vergeten, zijn rol als bad guy in het fantastische 'The American' (2010) van Anton Corbijn met George Clooney. Johan Leysen kreeg voor zijn rol in 'Trahir' de prijs als Beste Acteur op het Internationaal filmfestival van Montreal.

Johan Leysen speelt Paul in 'Sailors don't cry', deze film gaat over een moeder, haar minnaar en de man die haar verlaten. Paul is de de man de haar verlaten heeft en de vader is van haar kind, hij verliet haar kort na de geboorte van het kind. De moeder verdient net genoeg om voor haar jonge zoon en zichzelf te zorgen en vndt troost bij Guy en haar vriendin Anna. Wanneer Paul terugkeert beginnen de problemen.

 

'Antwerp Central' is een documentaire waarin het station van Antwerpen prachtig wordt weergegeven en de al even mooie uitleg wordt verzorgd door Johan Leysen.

 

De laatste topfilms waarin Johan Leysen in meespeelt zijn 'Het Vonnis' en de Franse film 'Jeune & Jolie'.

'Jeune & Jolie' is een coming-of-age portret over de 17-jarige Frans Isabelle dat verteld wordt over vier seizoenen en aan de hand van vier liedjes. Het verhaal begint bij haar seksuele bewustwording. Het begint met haar 'eerste keer' en gaat verder met haar ontdekking van liefde en haar zoektocht naar identiteit. Johan Leysen speelt een oudere heer waar Isabelle mee afspreekt.

Johan Leysen met Marine Vacth in 'Jeune & Jolie'