Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

PHILIP SEYMOUR HOFFMAN (1967-2014)

De Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman werd op zondag 2 februari dood aangetroffen in zijn appartement in New York. Hij  is op 46-jarige leeftijd overleden en laat drie kinderen na. De acteur is bekend van films als 'Magnolia', 'Boogie Nights' en 'Hard Eight'.  In 2006 won hij de Oscar voor beste acteur voor zijn hoofdrol in 'Capote'.

Philip Seymour Hoffman werkte tijdens zijn carrière samen met bekende regisseurs als Sidney Lumet, Paul Thomas Anderson, Ethan en Joel Coen, Spike Lee en Anthony Minghella.

Paul Thomas Anderson castte hem in maar liefst vijf films: 'Hard Eight', 'Boogie Nights', 'Magnolia' en 'Punch-drunk Love' en ‘The Master’.

Hij was ook te zien in 'Happiness', 'The Big Lebowski', 'The Talented Mr. Ripley', 'The Savages', 'Charlie Wilson's War'.

Hij is vandaag nog in de bioscoop te zien in zijn meest recente film, 'The Hunger Games'. De thriller 'A Most Wanted Man' van regisseur Anton Corbijn ging in januari in wereldpremière op het Festival van Sundance en komt binnenkort bij ons in de zalen.

The New York Times  verwoordde het kort na zijn overlijden zo : ‘Hoffman, perhaps the most ambitious and widely admired American actor of his generation’. Als je z’n films er op naslaat, kan je inderdaad stellen dat  Hoffman de grootste acteur van zijn generatie was.