Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

Onze selectie van oktober 2014

Er zijn heel wat grote klassiekers binnen gekomen op UniversCine. Er volgen er nog veel meer in de komende weken. 8 ½ is het onvervalste meesterwerk van Fellini maar met STALKER maakte Tarkovsky zich ook onsterfelijk. Ontdek zeker ook ACT OF KILLING, één van de sterkste docu’s van de laatste jaren.

Vlaamse film van de maand : W. WITSE DE FILM van Frank van Mechelen

Eén van de best bekeken programma’s ooit in Vlaanderen nu ook op het grote witte doek. Met Hubert Damen als de iconische norse commissaris Witse en uitstekende bijrollen van Wim Opbrouck, Katelijne Verbeke en Mathijs Scheepers.

 

Klassieker van de maand : 8 ½ van Federico Fellini

Eén van de succesvolste klassiekers van Federico Fellini uit 1963. Een autobiografische film over het maken van een film waarin Fellini de moeilijkheden als regisseur schetst. Won Oscar voor Beste Buitenlandstalige Film.

 

Cultfilm van de maand : STALKER van Andreï Tarkovsky

Russische filmklassieker over drie mannen die een trip maken in een verboden gebied dat 'De Zone' wordt genoemd. Geen gemakkelijke film maar voor velen een onvergetelijke filmervaring.

 

Nieuwkomer van de maand : NIGHT MOVES van Kelly Reichardt

Meeslepende eco-thriller met Hitchcock trekjes van de Amerikaanse indie-regisseur Kelly Reichardt over drie radicale milieuactivisten die een hydro-elektrische dam willen opblazen. Een eco-terroristische daad met onvoorziene en dramatische gevolgen.

 

Docu van de maand : THE ACT OF KILLING van Joshua Oppenheimer

Indonesische massamoordenaars tijdens de jaren ‘60 komen aan het woord en beelden hun rol uit in filmscènes. Schokkende, bizarre docu over corruptie en straffeloosheid.