Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

Onze selectie van november 2014

‘Labyrinthus’ is de perfecte vakantiefilm voor de kinderen tijdens deze druilerige dagen. In het recente ‘Joe’ van David Gordon Green zie je Nicolas Cage eindelijk nog eens schitteren. En Halloween tenslotte, hoe vier je dat ? Met straffe films natuurlijk ! ‘Blair Witch Project’ is een mijlpaal in het genre en ‘Rabid Grannies’ is een Belgische cultfilm uit de jaren stilletjes, zo slecht dat het goed wordt.

Vlaamse film van de maand : LABYRINTHUS van Douglas Boswell

Spannende  familiefilm over Frikke die in de virtuele wereld van een vreemd computerspel terechtkomt. Ambitieuze jeugdfilm van Douglas Boswell met knappe CGI beelden.

 

Klassieker van de maand : BLAIR WITCH PROJECT van Daniel Myrick & Eduardo Sanchez

Studenten in het bos met een camera komen terecht in een wereld van voodoo en hekserij. Low budget film die slim gebruik maakte van handheld camera en een wereldwijd succes kende. Briljant in angstaanjagend te zijn zonder ooit expliciet te worden.

 

Nieuwkomer van de maand : JOE van David Gordon Green

Sfeervol drama met Nicolas Cage als een ex-gevangene die bevriend raakt met een vijftienjarige jongen (Tye Sheridan van ‘Mud’). Slow cinema à la Terence Malick van indie wonderkind David Gordon Green (‘Prince Avalanche’).

 

Komedie van de maand : QU’EST-CE QU’ON A FAIT AU BON DIEU ?

Charmante Franse komedie over een oerconservatief koppel dat enkel wil dat hun dochter met een katholieke jongen trouwt. De nieuwe Franse box office hit na ‘Intouchables’ en ‘Bienvenue chez les Ch’tis’.

 

Cultfilm van de maand : RABID GRANNIES van Emmanuel Kervyn

Low budget Belgische culthorrorfilm van Emmanuel Kervyn over 2 tantes die tijdens een etentje plots transformeren in kannibalen en alle gasten verslinden. De film werd indertijd opgenomen in de befaamde Troma selectie van Lloyd Kaufman. Smakelijke slapstick horror van eigen bodem !