Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

LA ROSSELLINI

Isabella Rossellini is in het land ! Met behulp van haar GREEN PORNO filmpjes kruipt ze in de huid van verschillende dieren en vertelt ze honderduit over hun leven. BOZAR CINEMA maakt van deze gelegenheid gebruik om het publiek van dichtbij te laten kennismaken met la Rossellini : vijftig minuten lang gaat ze in gesprek met Louis Danvers, filmcriticus voor Focus Vif. En u kan daarbij zijn !

Beknopte biografie

De Italiaans-Amerikaanse Isabella Rossellini is de dochter van Italiaans filmmaker Roberto Rossellini en Zweedse actrice Ingrid Bergman. In het verleden was ze de partner van Martin Scorsese en David Lynch. Op jonge leeftijd al kwam haar talent aan het licht en haar indrukwekkende carrière resulteerde in meer dan 50, vaak verrassende films. 

Acteren en modelleren

Isabella Rossellini maakte in de jaren tachtig naam als gezicht van een groot cosmeticamerk Lancôme en ze deed dit maar liefst 14 jaar lang. Ondanks haar glamourimago wist ze zich op korte tijd te ontpoppen tot een authentieke actrice door samenwerkingen met regisseurs als de broers Taviani, David Lynch, Nikita Mikhalkov, Abel Ferrara, Peter Greenaway, Guy Madden … 

Haar grote successen

Ze is waarschijnlijk het best bekend vanwege haar rol als getormenteerde nachtclubzangeres Dorothy Vallens in David Lynch zijn ‘Blue Velvet’ uit 1986. In zijn andere cultklassieker ‘Wild At Heart’ speelde ze ook mee als de verleidelijke crimineel, Perdita Durango.

Maar misschien kent u haar ook nog van ‘Left Luggage’ (1996), de debuutfilm van Jeroen Krabbé, die grotendeels gedraaid werd in Antwerpen.

En last but not least, onze eigen Vincent Bal kon haar in 2012 strikken voor een rol als de zingende diva Lola Ciperola in ‘Nono, het Zigzagkind’.

 Op TV vlak speelde ze mee in de Amerikaanse televisieserie 'Alias' als de tante van superagente Sydney Bristow.

Activiste

Isabella Rossellini is daarnaast ook nog gekend omwille van haar engagement voor de bescherming van het milieu en haar inzet voor talrijke liefdadigheidsinstellingen. Zo is ze is al sinds jaren ambassadrice van UNICEF.

Live in Brussel

Op woensdag 12 en donderdag 13 februari kan je La Rossellini live aan het werk zien in Bozar. En u kan daarbij zijn, doe mee aan de wedstrijd via deze link !