Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

Film Fest Gent 2018

Van 9 tot en met 19 oktober vindt het grootste filmfeest van België terug plaats in Gent.

Bij ons vind je zowel films die eerder met de prijzen gingen lopen als films van regisseurs die er dit jaar hun nieuw werk komen voorstellen.

Film Fest Gent gaat van start met de al veelbesproken film Girl van Lukas Dhont en eindigt met Beautiful Boy, het Amerikaanse debuut van Felix van Groeningen.

Tussen deze twee feestelijke vertoningen komen er nog heel wat topregisseurs hun nieuw werk voorstellen. Onder andere de Deen Thomas Vinterberg (Jagten), de Franse grootmeester Jacques Audiard (Dheepan, De rouille et d'os, Un prophète en De battre mon coeur s'est arrêté) en enfant terrible Gaspar Noé (Irréversible) maken hun opwachting op de rode loper.

Elk jaar zet Film Fest Gent een land in de kijker en dit jaar is dit Hongarije. In 2015 maakte regisseur László Nemes nog een grote indruk met zijn cinematografische krachttoer Son of Saul. Ook White God en Just the Wind toonden eerder al dat Hongarije de sterkste en meest innovatieve cinema uit de gewezen Oostbloklanden produceert. 

Naar aanleiding van de openingsfilm Girl wordt er dit jaar ook extra aandacht gegeven aan films waarin (gender)identiteit een centrale rol speelt. We doken in onze catalogus en kozen de strafste Gender Bending-films er voor jullie uit.

Bekijk deze films en nog veel meer in onze Film Fest Gent-corner