Coming of age

Coming of age

Een zoektocht naar het volwassen leven.

Het coming of age thema komt vaak voor in cinema en wij vroegen ons af waarom het ons zo aanspreekt? 

Voor de gelegenheid verzamelden we de beste titels binnen dit genre. Films die je zeker moet gezien hebben.

Lees meer
Franse Cinema

Franse Cinema

Het online vakblad Indiewire heeft de beste Franse films van de 21ste eeuw opgelijst. Hoeveel heb jij er al van gezien? Bekijk of herbekijk ze natuurlijk allemaal via UniversCine.

Lees meer
50 jaar Belgisch Franse films

50 jaar Belgisch Franse films

Op Sarafi in het Waalse filmland

Het is Feest ! Groot filmfeest in Franstalig België. De Waalse cinema verjaart en wordt in de bloemetjes gezet. Een goede reden om eens over de taalmuur te piepen en een goede Belgische film te ontdekken.

 

 

Lees meer
Gilles Coulier

Gilles Coulier

Gilles Coulier. Zegt de naam jou niets? Dan is er werk aan de winkel! Hij maakte niet alleen de kortfilm Mont Blanc, geselecteerd werd voor het filmfestival van Cannes, maaar regisseerde ook de hilarische serie Bevergem. Knap voor zo een jong talent. Nu is zijn eerste langspeelfilm klaar. Cargo is het ruwe verhaal over een vissersfamilie die wordt gedreven tot de rand van de afgrond. Kortfilm.be had de gelegenheid om de pieren uit de neus de vragen en dat delen we graag.

Wil je graag het hele interview lezen, dan kan je terecht op de pagina van Kortfilm.be. Bekijk hier al de films van de hand van Gilles Coulier

Lees meer