Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

JAZZ op het witte doek

JAZZ op het witte doek

 - 100 Jaar Jazz - 

Zolang is het geleden sinds de eerste jazzplaat werd opgenomen. Wij zoeken uit hoe de Jazz in films sloop.

Lees meer
Interview: Park Chan-Wook

Interview: Park Chan-Wook

De redactie van het filmblad Filmmagie had de gelegenheid om de maker van Koreaanse film The Handmaiden te interviewen: Park Chan-Wook. Hij vertelde monsters, Korea en klassieke muziek belangrijk zijn voor zijn films.

Lees meer
Interview met Cristian Mungiu

Interview met Cristian Mungiu

Tijdens het filmfestival van Cannes 2017 zal Cristian Mungiu de jury van de competitie voor beste kortfilm voorzitten. Cristian Mungiu ontving de Gouden Palm voor de realisatie van zijn eerste langspeelfilm 4 months, 3 weeks and 2 days. Ook met zijn volgende film "Beyond the Hill" viel hij tijdens Cannes in de prijzen. Tenslotte kwam dit jaar Bacalaureat uit en ook dit familiedrama werd ontzettend goed onthaald. Mungiu heeft zijn plek in de jury dus niet gestolen. 

Mungiu heeft met zijn specifieke stijl de Roemeense cinema op de wereldkaart gezet en dat vraagt voor wat meer achtergrond. De collega's van het vakblad Filmmagie mochten hun vragen stellen. Lees hier het resultaat en bekijk dan zeker de film.

Lees meer
Interview: Asghar Farhardi

Interview: Asghar Farhardi

Sinds hij in 2017 voor de tweede keer de Oscar voor beste buitenlandse film binnenhaalde, is hij een gevestigde waarde in filmland. De redactie van het filmblad Filmmagie had de kans om de micro onder zijn neus te duwen en dat resultaat willen we niet achterhouden. 

 

Lees meer