Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

Film Fest Gent On Demand

Film Fest Gent On Demand

Het Film Fest Gent 2017 is weeral ten einde, maar dankzij de samenwerking met UniversCine stop hét grootste Filmfestival van Vlaanderen niet meer. 

Lees meer
El Color Del Camaleon

El Color Del Camaleon

Deze Vlaamse documentaire deed heel wat stof opwaaien in Chili, dat maken we niet elke dag mee. De Vlaamse filmmaker Andrés Lübbert ontdekte een merkwaardig stukje geschiedenis in zijn eigen achtertuin. Of hoe 'A Clockwork Orange' realiteit werd....

Lees meer
Kôji Fukada - Harmonium, het ontstemde gezin

Kôji Fukada - Harmonium, het ontstemde gezin

Tussen de Rohmerachtige omzwervingen van "Au Revoir l'été" en het futuristische Japan in de film "Sayonara", heeft Kôij Fukado Harmonium gerealiseerd: een drama dat de Japanse gezinseenheid en de mogelijke ontwrichting als gevolg van geweld onderzoekt. Het werd gepresenteerd tijdens het filmfestival van Cannes in de zijcompetitie: Un Certain Regard, in 2016. De film situeert zich in het dagelijkse leven van een familie, wanneer de rust verstoord wordt door een oude bekende. Het is een ontmoeting met groot talent uit de Japanse cinema, die een inkijk geeft in zijn inspiratiebronnen en ook een blik werpt op de invloed van het Japanse kader.

Lees meer