Niet-ondersteunde browser.Gebruik een recente browser

Kôji Fukada - Harmonium, het ontstemde gezin

Kôji Fukada - Harmonium, het ontstemde gezin

Tussen de Rohmerachtige omzwervingen van "Au Revoir l'été" en het futuristische Japan in de film "Sayonara", heeft Kôij Fukado Harmonium gerealiseerd: een drama dat de Japanse gezinseenheid en de mogelijke ontwrichting als gevolg van geweld onderzoekt. Het werd gepresenteerd tijdens het filmfestival van Cannes in de zijcompetitie: Un Certain Regard, in 2016. De film situeert zich in het dagelijkse leven van een familie, wanneer de rust verstoord wordt door een oude bekende. Het is een ontmoeting met groot talent uit de Japanse cinema, die een inkijk geeft in zijn inspiratiebronnen en ook een blik werpt op de invloed van het Japanse kader.

Lees meer
coming of age

coming of age

- Een Zoektocht naar het volwassen leven - 

Het coming of age thema komt vaak voor in cinema en wij vroegen ons af waarom het ons zo aanspreekt? 

Voor de gelegenheid verzamelden we de beste titels binnen dit genre. Films die je zeker moet gezien hebben.

Lees meer
Franse Cinema

Franse Cinema

Het online vakblad Indiewire heeft de beste Franse films van de 21ste eeuw opgelijst. Hoeveel heb jij er al van gezien? Bekijk of herbekijk ze natuurlijk allemaal via UniversCine.

Lees meer
50 jaar Belgisch Franse films

50 jaar Belgisch Franse films

Op Sarafi in het Waalse filmland

Het is Feest ! Groot filmfeest in Franstalig België. De Waalse cinema verjaart en wordt in de bloemetjes gezet. Een goede reden om eens over de taalmuur te piepen en een goede Belgische film te ontdekken.

 

 

Lees meer